STARTVECKA DALHALLA OPERA

 

DSCF2402 2

I helgen var det äntligen dags att starta repetitionerna med  kören inför sommarens föreställning för Dalhalla Opera.

Eftersom scenen på Dalhalla är så stor och vi behövde en golvyta som kunde matcha upp scenmåtten så drog vi ut till Envikens fina idrottshall. Akustiken va fantastisk! Att se en så stor grupp människor röra sig tillsammans,   sjungandes Catulli Carmina, som kommer framföras i akt 1 den 19 augusti, var….mäktigt!

 

 

DSCF2367

Tidigare i veckan hade vi byggmöte på Dalhalla. Provuppställning av podier för orkester/dirigent.

På bilden ser ni ljus/scendesigner Patrik Bogårdh och Dirigent/körledare David Lundblad. David och jag arbetade tillsammans med ”SjörövarMalin och jakten på musikskatten”, som vi gjorde med Dalasinfoniettan 2016. Patrik och jag arbetade tillsammans med mina föreställningar på Backstage Stockholms Stadsteater 1997-2001. Det är som att vi växte upp tillsammans så det är ett kärt återseende. Patrik var ett givet val som ljussättare – han är skvatt galen och spar aldrig på krutet. Att erbjuda honom en helkväll på Dalhalla kommer resultera i en oförutsägbar, vacker, storslagen afton. Där det inte kommer att sparas på krutet.  Då menar jag bokstavligt: krutet.

DSCF2370

Så här glad blir man av att befinna sig i den fantastiska miljön på Dalhalla Opera. Kom hit du med!

19 augusti kl 20 så SMÄLLER DET!

DSCF2386

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *